Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

24ωρη απεργία στην Ελευθεροτυπία. Κουράγιο συνάδελφοι

Σε εικοσιτετράωρη (24ωρη) απεργία από τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ Τεγόπουλος και την Φωτοεκδοτική. Την απεργια κήρυξαν τα σωματεία ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, και Ενωση Λιθογραφων, μετά και από τη χθεσινή απόφαση - προταση της συνέλευσης των εργαζομένων για την πραγματοποίηση άμεσα  24ωρης απεργιας. Η ανακοίνωση των τεσσάρων ενώσεων έχει ως εξής:
Με συντριπτική πλειοψηφία η συνέλευση των εργαζομένων στην "Ελευθεροτυπία" (Χ.Κ. Τεγόπουλος & Φωτοεκδοτική) που πραγματοποιήθηκε χθες αποφάσισε να προτείνει στις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ) την κήρυξη άμεσα 24ωρης απεργίας από σήμερα (3/11/11) το μεσημέρι στις 12 έως την ίδια ώρα αύριο, την οποιά τα Σωματεία αποδέχτηκαν και πραγματοποιούν.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμη:
- Να ζητήσει από το Διασωματειακό την κήρυξη 48ωρης απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία
- Να καταθέσουν όλοι οι εργαζόμενοι ασφαλιστικά μέτρα γι ατην καταβολή των μέχρι τώρα οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους (Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) και
- να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της επίσχεσης εργασίας.

Επίσης όλα τα παραπάνω γίνονται αποδεκτά από τις Ενώσεις μας.
Οι συνάδελφοι σταθμίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής και καλοπιστίας και αντιδρώντας στο παρατεταμένο κλίμα αβεβαιότητας, σχετικά με το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της, αγωνίζονται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και την έκδοση της εφημερίδας με αξιοπρέπεια και πλήρη κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων τους.
Οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να είναι τα μόνιμα θύματα μεταξύ της εργοδοσίας, του τραπεζικού συστήματος και της πολιτικής εξουσίας.

Καλούν την επιχείρηση και τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας ενόψει και της κλιμακούμενης κινητοποίησης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους ιδόιτη η ανοχή και η καλή πίστη που ως τώρα επέδειξαν τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να ληφθούν ως αδυναμία.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.