Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προκαταρκτική εξέταση για τη μη καταβολή δώρου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία» και «Φίλαθλος» αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, για μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον νόμο, η τελευταία προθεσμία που παρέχεται στους εργοδότες για να καταβάλουν το δώρο είναι η 31η Δεκεμβρίου. Εφόσον εκπνεύσει και η αυτή η προθεσμία, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία.
Να σημειωθεί πάντως ότι, μέχρι στιγμής...
δεν έχει κατατεθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία της «Ελευθεροτυπίας» η αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, την οποία σκοπεύει να υποβάλει για την εξυγίανση της επιχείρησης και τη ρύθμιση των χρεών της.

Κινήσεις ήδη έχουν γίνει και από τους απλήρωτους δημοσιογράφους της εφημερίδας "Αυριανή" στους οποίους κατεβλήθη το ... αντιπροσωπευτικό ποσό των 1000 ευρώ.  Οι εργαζόμενοι με μισθούς έως 800 ευρώ το εισέπραξαν κανονικά. Και αυτό, ενώ έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Νοέμβριο. Και όπως πάντα, ο διευθυντής της εφημερίδας Γιώργος Τσιρογιάννης, μοιράζει υποσχέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.