Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σε επίσχεση οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι της «Αυριανής»

Μπροστά στην αδιαλλαξία του εκδότη της «Αυριανής» Γιώργου Κουρή, οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι, αφού συμπλήρωσαν δύο ολόκληρα χρόνια, χωρίς να τους καταβληθεί ούτε ένας μισθός σχεδόν παρά μερικά ξεροκόμματα μία φορά στους 6 μήνες και αν και κυρίως μετά από τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Μπορεί όλοι οι δημοσιογράφοι να έχουν εξουθενωθεί οικονομικά, αλλά η απόφαση είναι μία και μοναδική: «Δεν δουλεύουμε άλλο τσάμπα».

Το μεσημέρι σήμερα, ο λογιστής της εφημερίδας, ο πασίγνωστος Μπάμπης Κωνσταντόπουλος, κάλεσε σε συνάντηση τον ...

νεοεκλεγμένο εκπρόσωπο της εφημερίδας στο Μεικτό, Βαγγέλη Μαρκουλή. Και ενώ όλοι περίμεναν κάποια νέα πρόταση και μάλιστα συγκεκριμένη, αυτός με το γνωστό δακρύβρεχτο ύφος του, ζήτησε να κάνουν υπομονή οι δημοσιογράφοι άλλες 25 ημέρες, να εργαστούν χωρίς σεντς και στις 5 του άλλου μήνα να πληρωθούν.
Και μάλιστα να πληρωθούν από διαφήμιση που θα πάει … δημοσιογράφος.

Ο ίδιος ζήτησε δημοσιογράφοι να του πηγαίνουν διαφήμιση και να πληρώνονται κανονικά!

Η απάντηση που πήρε, ήταν να πληρώσει δύο μισθούς και μετά μπορεί να ανοίξει διάλογος αφού καταθέσει εγγράφως την πρότασή του για την λειτουργία της επιχείρησης.

Εδώ δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα από «επιχείρηση» αφού δεν έχει φορολογική ενημερότητα.

Μπάμπη, o τζάμπας πέθανε. Σοβαρές συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.