Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΡ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ


Αναδημοσίευση από Βασίλη Τζήμτσο
 Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ εξετάζει πλέον το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, καθώς εδώ και ένα χρόνο το κανάλι παραμένει κλειστό και οι περίπου 600 εργαζόμενοι παραμένουν σε άτυπη ομηρία.
Αυτό ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης μετά τη συνάντηση που είχε η διοίκηση του οργάνου με τη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό.
Στη συνάντηση εξήγησα ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Άλτερ πως με την τακτική της η εργοδοσία αφήνει στο ...
δρόμο και χωρίς λεφτά πάνω από 350 από τους περίπου 600 εργαζόμενους, μετά και τη συμφωνία που κατέληξε ο μεγαλομέτοχος Γ. Κουρής με μερίδα συνδικαλιστών.
Επεσήμανα επίσης πως ήδη 220 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων έχουν ταχθεί υπέρ της υποβολής αίτησης πτώχευσης του τηλεοπτικού σταθμού, εφόσον η εργοδοσία δεν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.
Ο κ. Λασκαρίδης ανέφερε πως θα θέσει στην ολομέλεια του ΕΣΡ το θέμα ανάκλησης λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού.  Όπως είπε, είναι το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον το όργανο για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στον Τ/Σ Άλτερ… Η χθεσινή συνάντηση έγινε μετά από επιστολή που έστειλε η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ στον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδη με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.
Στην επιστολή η διοίκηση του σωματείου των δημοσιογράφων αναφέρει:
«Για μια ακόμη φορά απευθυνόμαστε προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και σε σας προσωπικά ζητώντας την παρέμβασή σας για το θέμα της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» και των σχέσεων της ιδιοκτησίας του σταθμού με τους εργαζόμενους.
Όπως γνωρίζετε οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, επειδή παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2011.
Από τις 5/5/2011 η επιχείρηση έχει υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ψηφιακός πάροχος «DIGEA» «κατέβασε» το σήμα του «ALTER», όμως, ο κύριος μέτοχος του σταθμού Γιώργος Κουρής εκμεταλλευόμενος την ανέχεια και την απελπισία των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης επιχειρεί την επαναλειτουργία του σταθμού. Για την επίτευξη των επιδιώξεων του επανέρχεται στην προσφιλή του τακτική της παροχής απατηλών υποσχέσεων σε ορισμένους από τους εργαζόμενους.
Κατόπιν αυτών και σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 3 του ν.2863/2000 ζητούμε να ορίσετε συνάντηση μαζί μας, το συντομότερο δυνατόν. Επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας νέα στοιχεία, που υπάρχουν και ασκούν ενδεχομένως επιρροή σε οποιαδήποτε απόφαση λάβετε για την επαναλειτουργία του σταθμού ή την έγκριση μεταβίβασης ή την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης του «ALTER».

4 σχόλια:

  1. Ante re paidia afhste na doulepsei o sta8mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγενής του Κουρή θα είσαι ή της ίδιας νοοτροπίας. Μάθε λοιπόν και εσύ, ότι ο τσάμπας πέθανε. Αν δεν μάθει να πληρώνει ο Κουρής, δεν θα έχει ούτε εφημερίδα ούτε κανάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω μια τάπα!!! μπράβο ρε παιδιά τελικά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι? ή οι μισοί θα μείνουν στον δρόμο? ελπίζω ο σταθμός να ανοίξει ναι μεν αλλά με όλους τους εργαζόμενους, μπράβο καλή δύναμη και καλή τύχη στον έντιμο αγώνα σας γιατί όπως αγωνίζονται και αυτοί έτσι αγωνίζεστε και εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κουρής και ο κάθε Κουρής, συγγενής του και μη, θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί, ότι δεν μπορεί να πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο αφού τους στίψει. Ούτες τους ίδιους υπολογίζει ούτε τις οικογένειές τους. Αν τους υπολόγιζε, θα έβαζε το χέρι στο χοντρό του πορτοφόλι και θα έδινε στους απλήρωτους δημοσιογράφους της Αυριανής, ένα μέρος απο αυτά που τους οφείλει δύο ολόκληρα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.