Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Αυριανής

Αναδημοσίευση από http://www.skai.gr/news/greece/article/217737/paramenoun-aplirotoi-oi-ergazomenoi-tis-aurianis-/?cid=3
Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις εργαζομένων στην εφημερίδα Αυριανή και της διοίκησης, η οποία τις τελευταίες ημέρες από τη μία επιδιώκει την επανακυκλοφορία της εφημερίδας αλλά από την άλλη δεν εξασφαλίζει την αποπληρωμή των δεδουλευμένων, ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Όπως τονίζει το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυριανή, μετά την ... τελευταία συνέλευση που πραγματοποίησαν απάντησαν αρνητικά στο αίτημα της διοίκησης για επανακυκλοφορία της εφημερίδας, το τελευταίο φύλλο της οποίας κυκλοφόρησε 54 ημέρες πριν.
Οι 35 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2010 και μετά από κινητοποιήσεις συνολικής διάρκειας τριών μηνών από τις αρχές του 2012, πραγματοποιούν σήμερα επίσχεση εργασίας που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
Κατά τη διάρκεια του 2012 μερίδα εργαζομένων έλαβε έναντι - 3 φορές - το ποσό των 400 ευρώ, ενώ από το 2010 δεν έχει καταβληθεί το επίδομα αδείας.
Σε ο,τι αφορά το δώρο Χριστουγέννων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι πήραν το δώρο του 2011, ενώ για το επίδομα Πάσχα, αποφασίστηκε μερική καταβολή σε ο,τι αφορά το 2011, ενώ δε δόθηκε το δώρο του 2012.
Οι 35 εργαζόμενοι μάλιστα κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για τις οφειλές που ξεκινούν από το Νοέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2012. Όλοι δικαιώθηκαν, με αποτέλεσμα να δικαιούται ο καθένας ποσά που κυμαίνονται από 30 έως 60.000 ευρώ.
Σήμερα, η διοίκηση της εφημερίδας, με στόχο την επανακυκλοφορία του καθημερινού και του Κυριακάτικου φύλλου ζητά να παραμείνουν στην εφημερίδα 15 από τους συνολικά 35 εργαζομένους, απαιτώντας από τους υπόλοιπους 20 να φύγουν χωρίς την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όσοι μείνουν θα πληρωθούν με το ποσό των 500 ευρώ, ενώ σε περίπτωση επανακυκλοφορίας οι μισθοί, ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας δεν θα ξεπερνούν τα 700 ευρώ.
Σήμερα, βασική επιδίωξη των εργαζομένων, πλην της καταβολής των δεδουλευμένων, είναι και η θωράκιση των 20 εργαζομένων που καλούνται να φύγουν χωρίς αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.