Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μαθήματα δεοντολογίας από τον … Κουρή

Μαθήματα «δεοντολογίας» πρόκειται να δώσει, για μια ακόμα φορά, ο γνωστός και μη εξαιρετέος υπόδικος εκδότης Γιώργος Κουρής. Αυτός που άφησε 150 και περισσότερους, δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους του στην ανεργία. Αυτός, που καταδίκασε τους εργαζόμενούς του και τις οικογένειες τους στην πείνα. Ανεργία; Πείνα; Άγνωστες λέξεις για τον υπόδικο Κουρή. Του αρέσει να πατάει επί πτωμάτων για να επιβληθεί. Οι άνθρωπος, που είναι όπου φυσά ο άνεμος, που αλλάζει ιδέες και πολιτική παράταξη που υποστηρίζει σαν τα πουκάμισα, θα μας μιλήσει απόψε στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» για την νέα του εφημερίδα. Αυτή με τους 5000 δημοσιογράφους – που θα τους βαφτίσει αυτός και οι συν αυτώ – όπως είχε κάνει και στο ξεκίνημα της «Αυριανής». Οι περισσότεροι βέβαια θα πάρουν την ταυτότητα γιατί θεωρούν ότι θα μπαίνουν στα …

γήπεδα τσάμπα και για άλλα τινά. Όπως και το 80. Που κάθε τόσο, όλο και κάποιον έπιανε η Αστυνομία για διάφορα αδικήματα!

Ο υπόδικος εκδότης, θα αραδιάσει τα παραμύθια του για την νέα του εφημερίδα. Γιατί θέλει επιστροφή στην δραχμή. Ποιον θα υποστηρίζει και γιατί. Πόσες … χιλιάδες θα είναι οι … δημοσιογράφοι του. Πόσοι … τεμπέληδες ήταν στα έντυπά του.  Και τόσα ανούσια για να περάσει η ώρα.

Επι της ουσίας, κουβέντα. Δεν θα πει γιατί δεν βγάζει και πάλι την «Αυριανή». Δεν θα πει γιατί άφησε δύο χρόνια απλήρωτους τους δημοσιογράφους. Δεν θα πει γιατί δεν έκανε μια ουσιαστική πρόταση για επανακυκλοφορία της. Δεν θα πει γιατί ήθελε να διώξει δεκαπέντε δημοσιογράφους χωρίς να τους δώσει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Δεν θα πει γιατί χρωστάει στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Δεν θα πει πόσες δικαστικές αποφάσεις για ασφαλιστικά τις έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Και φυσικά δεν θα πει, που βρήκε τα χρήματα για να εκδώσει νέα εφημερίδα. Πως θα πληρώνει τους ελάχιστους δημοσιογράφους που θα περιμένουν και τον δεύτερο μήνα να πληρωθούν. Πως θα αγοράζει το χαρτί.

Και αυτός, βρίσκει και κάνει. Έστω και αν μπαίνει στο Μαξίμου από την πίσω πόρτα με τους καρπούς από τα οπορωφόρα δένδρα του και την ρακί παραγωγής του. Το κράτος τι κάνει; Τα αρμόδια όργανα; Πόσες μα πόσες καταγγελίες πρέπει να υπάρξουν επιτέλους σε βάρος του, ώστε έστω και ένας να αναρωτηθεί: «Καλά εσύ ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις χρήματα. Πως αποφασίζεις να βγάλεις νέα εφημερίδα; Πως θα πληρώνεις τους εργαζόμενους; Το χαρτί; Τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου;».

Ίσως δεν μπαίνουν στον κόπο να ρωτήσουν καν, γιατί ξέρουν την απάντηση: « Όπως και στην «Αυριανή», τον «Φίλαθλο» και στο «Αλτερ». Η συνταγή είναι δοκιμασμένη. Δεν πληρώνω τίποτα και πουθενά»!

Η τελευταία του … πρόταση, ήταν να επανεκδώσει την «Αυριανή» με 15 δημοσιογράφους, στους οποίους θα έδινε από 600 ευρώ! Και φυσικά ούτε κουβέντα για μισθολόγιο. Και κυρίως, ούτε άχνα για αποζημίωση σε αυτούς που δεν θα εργασθούν. Ούτε αποζημίωση, ούτε καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι θα επιτραπεί – άλλωστε η δεοντολογία το υπαγορεύει – να ακουστεί η φωνή της ΕΣΗΕΑ, που έχει εμπεριστατωμένη άποψη για την φερεγγυότητα του Κουρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται τα υβριστικά σχόλια. Μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας, χωρίς ύβρεις. Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως.
update: Και επειδή κάποιοι εγκάθετοι έχουν ως σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα, αναγκαστικά θα γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων.